Prevent proizveo milionitu garnituru autopresvlaka u ovoj godini

Bez autora
Dec 05 2010

Radnici i uprava kompanije Prevent u Zenici, u petak su svečano obilježili proizvodnju milionite garniture autopresvlaka u 2010. godini. Prvi put od početka rada kompanije Prevent u Bosni i Hercegovini, tokom jedne poslovne godine sašiveno je milion garnitura autopresvlaka, namijenjenih za vrlo zahtjevne kupce u Evropskoj uniji. Proizvodnjom milionite garniture autopresvlaka ispunili su zacrtane kapacitete za ovu godinu. Milionita garnitura bila je namijenjena za model "VW Golf" šeste generacije, međutim uprava je odlučlila da ova garnitura umjestu ugradnje u vozilo, bude izložena kao eksponat u zeničkim pogonima Preventa. Nisu slučajno izabrali Zenicu kao mjesto obilježavanja jer je ova ćelija proizvodnje najuspješnija u kompaniji. Ovdje se većinom proizvode presvlake za novi model "Golfa", koji je naš udarni proizvod, a i VW je njihov najveći kupac.

Prevent proizveo milionitu garnituru autopresvlaka u ovoj godiniRadnici i uprava kompanije Prevent u Zenici, u petak su svečano obilježili proizvodnju milionite garniture autopresvlaka u 2010. godini.

Prvi put od početka rada kompanije Prevent u Bosni i Hercegovini, tokom jedne poslovne godine sašiveno je milion garnitura autopresvlaka, namijenjenih za vrlo zahtjevne kupce u Evropskoj uniji.

- Imamo odličan razlog za naše okupljanje, a to je proizvodnja milion garnitura autopresvlaka i to prije kraja tekuće godine. Proizvodnjom milionite garniture autopresvlaka ispunili smo zacrtane kapacitete za ovu godinu. Želim čestitati svima, radnicima i menadžmentu na odlično obavljenom poslu, izjavio je Adnan Smailbegović, direktor proizvodne divizije Preventa u BiH.

Milionita garnitura bila je namijenjena za model "VW Golf" šeste generacije, međutim uprava je odlučlila da ova garnitura umjestu ugradnje u vozilo, bude izložena kao eksponat u zeničkim pogonima Preventa.

- Nismo slučajno izabrali Zenicu kao mjesto obilježavanja jer je ova ćelija proizvodnje najuspješnija u našoj kompaniji. Ovdje se većinom proizvode presvlake za novi model "Golfa", koji je naš udarni proizvod, a i VW je naš najveći kupac, izjavio je Smailbegović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik